Du behöver

  • 5 st gelatinblad
  • 125 g hårdost
  • 60 g ädelost
  • 3 st äggulor
  • 3 st äggvitor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk paprikapulver

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 7-8 minuter.

2
Riv hårdosten. Mosa ädelosten. Blanda samman ostsorterna. Tillsätt äggulorna och rör om väl så att allt blir blandat.

3
Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme. Låt dem svalna något. Rör ner gelatinet i en fin stråle i ostsmeten under omrörning.

4
Vispa grädden till skum. Vispa äggvitorna till hårt skum.

5
Rör försiktigt ner grädden och paprikapulver. Rör sedan försiktigt ner äggvitorna.

6
Häll upp smeten i en vattensköljd form eller i ca 8 vattensköljda portionsformar. Ställ fromagen kallt att stelna i minst 3 timmar.

7
Stjälp upp fromagen och garnera eventuellt med valnötter, oliver eller päron. Bjud t ex kex, druvor, selleri och päronklyftor till.