Du behöver
- 5 st gelatinblad
- 125 g hårdost
- 60 g ädelost
- 3 st äggulor
- 3 st äggvitor
- 2 dl vispgrädde
- 1 tsk paprikapulver
Gör så här
1
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 7-8 minuter.
2
Riv hårdosten. Mosa ädelosten. Blanda samman ostsorterna. Tillsätt äggulorna och rör om väl så att allt blir blandat.
3
Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme. Låt dem svalna något. Rör ner gelatinet i en fin stråle i ostsmeten under omrörning.
4
Vispa grädden till skum. Vispa äggvitorna till hårt skum.
5
Rör försiktigt ner grädden och paprikapulver. Rör sedan försiktigt ner äggvitorna.
6
Häll upp smeten i en vattensköljd form eller i ca 8 vattensköljda portionsformar. Ställ fromagen kallt att stelna i minst 3 timmar.
7
Stjälp upp fromagen och garnera eventuellt med valnötter, oliver eller päron. Bjud t ex kex, druvor, selleri och päronklyftor till.