Du behöver
- 1 st aubergine
- 1 st squash
- 2 st paprikor
- 1 st purjolök
- 1 st basilika liten kruka
- 4 msk tomatpuré
- olivolja ca 1 dl
- salt och peppar
- 200 g hårdost
- 200 g ädelost
Ugn: 175°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär auberginen i tunna skivor på längden. Skär squashen i tunna skivor på längden. Kärna ur och skär paprikorna i fjärdedelar. Ansa och strimla purjolöken. Strimla basilikan.
2
Rör samman tomatpurén med olivoljan och basilika och smaka av den med salt och peppar.
3
Riv de olika ostsorterna och blanda samman dem.
4
Varva grönsakerna i en eldfast form eller i 4 eldfasta portionsformar, med tomatpurén som penslas på i tunna lager, och den rivna osten. Avsluta med riven ost.
5
Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter eller tills osten har fin färg och grönsakerna är mjuka. Bjud lasagnen lätt ljummen tillsammans med gott bröd och en fräsch sallad.