Du behöver
- 1 st aubergine
 - 1 st squash
 - 2 st paprikor
 - 1 st purjolök
 - 1 st basilika liten kruka
 - 4 msk tomatpuré
 - olivolja ca 1 dl
 - salt och peppar
 - 200 g hårdost
 - 200 g ädelost
 
Ugn: 175°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
                Skär auberginen i tunna skivor på längden. Skär squashen i tunna skivor på längden. Kärna ur och skär paprikorna i fjärdedelar. Ansa och strimla purjolöken. Strimla basilikan.
            
2
                Rör samman tomatpurén med olivoljan och basilika och smaka av den med salt och peppar.
            
3
                Riv de olika ostsorterna och blanda samman dem.
            
4
                Varva grönsakerna i en eldfast form eller i 4 eldfasta portionsformar, med tomatpurén som penslas på i tunna lager, och den rivna osten. Avsluta med riven ost.
            
5
                Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter eller tills osten har fin färg och grönsakerna är mjuka. Bjud lasagnen lätt ljummen tillsammans med gott bröd och en fräsch sallad.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






