Du behöver

  • 1 st aubergine
  • 1 st squash
  • 2 st paprikor
  • 1 st purjolök
  • 1 st basilika liten kruka
  • 4 msk tomatpuré
  • olivolja ca 1 dl
  • salt och peppar
  • 200 g hårdost
  • 200 g ädelost

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär auberginen i tunna skivor på längden. Skär squashen i tunna skivor på längden. Kärna ur och skär paprikorna i fjärdedelar. Ansa och strimla purjolöken. Strimla basilikan.

2
Rör samman tomatpurén med olivoljan och basilika och smaka av den med salt och peppar.

3
Riv de olika ostsorterna och blanda samman dem.

4
Varva grönsakerna i en eldfast form eller i 4 eldfasta portionsformar, med tomatpurén som penslas på i tunna lager, och den rivna osten. Avsluta med riven ost.

5
Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter eller tills osten har fin färg och grönsakerna är mjuka. Bjud lasagnen lätt ljummen tillsammans med gott bröd och en fräsch sallad.