Du behöver

  • 3 st ägg
  • 5 dl mjölk
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk smält smör

Fyllning:

500 g köttfärs
140 g tärnat bacon
1 st lök stor
2 st morötter
2 msk vetemjöl
0.5 tsk salt
2.5 msk chilisås hot
3 dl köttbuljong
1 dl lätt crème fraiche

Gratinering:

2 st tomater skivade
1 dl riven ost

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Vispa samman ägg, mjöl, salt och hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och smält smör. Grädda tunna pannkakor.

2
Skala och hacka löken fint. Skala och grovriv morötterna. Fräs lök, morötter och bacon ca 10 minuter. Lägg över det i en gryta.

3
Bryn köttfärsen och finfördela den med hjälp av en gaffel. Lägg över färsen i grytan och strö över mjölet. Krydda med salt och hot chilisås. Späd med buljong och creme fraiche. Rör om och låt allt puttra på svag värme ca 10-15 minuter. Rör då och då. Smaka av.

4
Lägg samman pannkakorna med köttsåsen emellan. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå. Strö över riven ost och gratinera ca 20 minuter eller tills osten har smält och tårtan är genomvarm. Strö eventuellt över lite hackad persilja.