Du behöver

  • 1 dl morötter grovt rivna
  • 1 dl palsternackor grovt rivna
  • 1 dl potatis grovt riven
  • 0.5 dl purjolök finstrimlad
  • 1 st ägg stort
  • örtsalt och peppar efter smak

Stekning:

olja

Stekt svamp:

100 g champinjoner skivade, färska
0.5 st lök liten finhackad röd
olja
örtsalt

Tsatsiki:

1 dl matlagningsyoghurt
1 bitar gurka
1 st vitlöksklyfta pressad
salt peppar

Det här behövs för 1 port:

Gör så här

1
Tsatsiki: Riv gurkan grovt och pressa den genom en sil så att det mesta av vätskan rinner av. Blanda sedan gurkan med yoghurten och smaka av med vitlök, salt och peppar. Ställ tsatsikin kallt.

2
Blanda grönsaker och potatis med uppvispat ägg, salt och peppar. Blanda väl.

3
Hetta upp en stekpanna, gärna av teflon, med lite olja. Klicka ut smeten till 3 biffar och stek dem på medelvärme 2-3 minuter på var sida. Håll biffarna varma.

4
Stek svampen med löken i lite olja, krydda med örtsalt. Servera svampen och tsatsikin till biffarna. Biffarna går bra att frysa, om du gör en större sats.


Kommentar:
Det finns en pumpflaska för olja att köpa och använder du en sådan, blir det ytterst lite olja i pannan eller formen.