Du behöver
- 400 g potatis
 - 100 g rotselleri
 - 150 g morot
 - 1 st gul lök
 - svamp (jag hade trattkantareller)
 - 1.5 msk smör eller margarin
 - 0.5 tsk salt
 - 1 krm svartpeppar
 - hackad persilja
 
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
                Skala och tärna rotsakerna fint. Rensa svampen och skär den i mindre bitar.
            
2
                Stek rotsakerna i fett i en stekpanna tills de är mjuka, ca 10 minuter.
            
3
                Stek svampen i fett tills det “knäpper” i den. Blanda ner den i rotsakspytten.
            
4
                Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och servera som ensamrätt eller till färsbiffar.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            







                            
                            
                            
                            
                            
                            
Servera gärna pytten med en rå äggula. Häller du på ca 2 dl matlagningsgrädde, och sjuder upp, får du en gräddstuvad pytt.