Du behöver
- 400 g potatis
- 100 g rotselleri
- 150 g morot
- 1 st gul lök
- svamp (jag hade trattkantareller)
- 1.5 msk smör eller margarin
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- hackad persilja
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och tärna rotsakerna fint. Rensa svampen och skär den i mindre bitar.
2
Stek rotsakerna i fett i en stekpanna tills de är mjuka, ca 10 minuter.
3
Stek svampen i fett tills det “knäpper” i den. Blanda ner den i rotsakspytten.
4
Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och servera som ensamrätt eller till färsbiffar.
Servera gärna pytten med en rå äggula. Häller du på ca 2 dl matlagningsgrädde, och sjuder upp, får du en gräddstuvad pytt.