Du behöver

  • 400 g potatis
  • 100 g rotselleri
  • 150 g morot
  • 1 st gul lök
  • svamp (jag hade trattkantareller)
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • hackad persilja

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och tärna rotsakerna fint. Rensa svampen och skär den i mindre bitar.

2
Stek rotsakerna i fett i en stekpanna tills de är mjuka, ca 10 minuter.

3
Stek svampen i fett tills det “knäpper” i den. Blanda ner den i rotsakspytten.

4
Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och servera som ensamrätt eller till färsbiffar.


Kommentar:
Servera gärna pytten med en rå äggula. Häller du på ca 2 dl matlagningsgrädde, och sjuder upp, får du en gräddstuvad pytt.