Du behöver
- 2 st purjolök
- 2 st palsternackor
- 2 st potatis
- 10 dl grönsaksbuljong
- 1 dl lätt crème fraiche
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 2.5 msk pesto
- basilika ca 4 msk strimlad
- 6 skiva vitt bröd
- 100 g crème fraîche
- 50 g fetaost
- salt och peppar
- cocktailtomater
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Ansa och strimla purjolöken. Skala och tärna palsternacka och potatis.
2
Lägg purjolök, palsternacka och potatis i en kastrull. Tillsätt grönsaksbuljongen och låt det koka på svag värme under lock ca 20 minuter.
3
Häll grönsakerna och lite av buljongen i en mixer eller matberedare. Kör till en slät puré. Häll tillbaka det i kastrullen med resten av buljongen.
4
Låt soppan koka upp och tillsätt lätt fraiche och pesto. Koka upp på nytt och smaka av med salt och peppar.
5
Strimla basilikan och rör ner den i soppan.
6
Mosa fetaosten och rör samman den med creme fraiche. Smaka av med salt, peppar och eventuellt pressad vitlök.
7
Stek eller rosta brödskivorna och bred fetkrämen över dem. Garnera med halverade cocktailtomater och basilika.
8
Toppa soppan med brödskivorna eller bjud dem separat till.