Du behöver

  • 2 st purjolök
  • 2 st palsternackor
  • 2 st potatis
  • 10 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2.5 msk pesto
  • basilika ca 4 msk strimlad
  • 6 skiva vitt bröd
  • 100 g crème fraîche
  • 50 g fetaost
  • salt och peppar
  • cocktailtomater

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Ansa och strimla purjolöken. Skala och tärna palsternacka och potatis.

2
Lägg purjolök, palsternacka och potatis i en kastrull. Tillsätt grönsaksbuljongen och låt det koka på svag värme under lock ca 20 minuter.

3
Häll grönsakerna och lite av buljongen i en mixer eller matberedare. Kör till en slät puré. Häll tillbaka det i kastrullen med resten av buljongen.

4
Låt soppan koka upp och tillsätt lätt fraiche och pesto. Koka upp på nytt och smaka av med salt och peppar.

5
Strimla basilikan och rör ner den i soppan.

6
Mosa fetaosten och rör samman den med creme fraiche. Smaka av med salt, peppar och eventuellt pressad vitlök.

7
Stek eller rosta brödskivorna och bred fetkrämen över dem. Garnera med halverade cocktailtomater och basilika.

8
Toppa soppan med brödskivorna eller bjud dem separat till.