Du behöver

  • makrill ca 600 g rökt

Marinad:

2 msk pressad citronsaft
2 krm salt
1 krm peppar
4 msk rapsolja

Tillbehör:

4 st hårdkokta ägg
3.5 st tomater
gräslök

Senapsås:

1.5 dl gräddfil
0.5 dl majonnäs
1 st äggula
1 msk senap
salt och peppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Rör samman alla ingredienserna till marinaden.

2
Rensa och filea makrillen. Skär den i sneda bitar. Lägg makrillen i en form och häll över marinaden. Ställ det kallt ca 1 timme.

3
Rör samman alla ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar.

4
Lägg upp makrillen på ett uppläggningsfat. Skala äggen och skär dem i klyftor. Lägg dem bredvid makrillen. Skär tomaterna i klyftor och lägg dem på andra sidan om fisken. Hacka gräslöken och lägg den på båda sidorna om makrillen. Bjud nykokt färskpotatis och senapssåsen till.