Du behöver

  • 1 st lök stor
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 200 g morötter
  • 200 g haricots verts
  • 2 st kidneybönor burkar
  • 1.5 tsk spiskummin stött
  • salt och peppar

Panering:

mjöl

Tillbehör:

bröd sallad
chilisås

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala lök och vitlök. Hacka det fint. Fräs det i lite matfett tills löken blir mjuk och glansig utan att få färg.

2
Skala morötterna och skiva dem. Låt skivorna koka 1 minut i lättsaltat vatten tillsammans med haricots verts. Häll bort vattnet och skölj morötter och haricots verts i kallt vatten. Låt dem rinna av ordentligt.

3
Skölj kidneybönorna i rinnande kallt vatten. Låt dem rinna av ordentligt.

4
Lägg lök, kidneybönorna, haricots verts och morötter i en mixer eller matberedare och kör till en puré. Smaka av med spiskummin, salt och peppar.

5
Forma burgare och vänd dem i vetemjöl. STek dem ca 4 minuter på varje sida i lite matfett.

6
Lägg burgarna i värmda bröd tillsammans med lite chilisås.

7
Enklaste chilisåsen
Det här behövs:
1 dl sweet chilisås