Du behöver
- 1 st lök stor
- 2 st vitlöksklyftor
- 200 g morötter
- 200 g haricots verts
- 2 st kidneybönor burkar
- 1.5 tsk spiskummin stött
- salt och peppar
Panering:
mjöl
Tillbehör:
bröd sallad
chilisås
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala lök och vitlök. Hacka det fint. Fräs det i lite matfett tills löken blir mjuk och glansig utan att få färg.
2
Skala morötterna och skiva dem. Låt skivorna koka 1 minut i lättsaltat vatten tillsammans med haricots verts. Häll bort vattnet och skölj morötter och haricots verts i kallt vatten. Låt dem rinna av ordentligt.
3
Skölj kidneybönorna i rinnande kallt vatten. Låt dem rinna av ordentligt.
4
Lägg lök, kidneybönorna, haricots verts och morötter i en mixer eller matberedare och kör till en puré. Smaka av med spiskummin, salt och peppar.
5
Forma burgare och vänd dem i vetemjöl. STek dem ca 4 minuter på varje sida i lite matfett.
6
Lägg burgarna i värmda bröd tillsammans med lite chilisås.
7
Enklaste chilisåsen
Det här behövs:
1 dl sweet chilisås
Det här behövs:
1 dl sweet chilisås