Du behöver

  • 200 g kycklinglever
  • 1 st gul lök
  • 140 g bacon
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 500 g blandfärs
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk svartpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 st ägg
  • 2 dl crème fraîche

Mangosalsa:

1 st mango mogen
basilika ca 1 msk hackad
1 msk sirap vit
1 msk vitvinsvinäger
peppar nymalen

Ugn: 175°

Det här behövs för 12-15 skivor:

Gör så här

1
Skär kycklinglevern i mindre bitar. Skala och tärna löken. Fräs lök och lever i lite matfett i en stekpanna tills löken är mjuk och glansig och levern lätt rosa inuti. Låt det kallna.

2
Lägg färsen i en skål och tillsätt pressad vitlök, salt, peppar, mjöl, ägg och creme fraiche. Strimla baconet och lägg ner det i färsen tillsammans med lök/lever och arbeta färsen smidig.

3
Häll smeten i smord 1 1/2-liters form. Jämna till ytan. Grädda mitt i ugnen ca 60-70 minuter.

4
Skala mangon. Ta bort kärnan och skär mangon i ca 1 cm stora tärningar. Hacka basilikan. Blanda samman alla ingredienserna till mangosalsan. Stjälp upp den kalla patén och skiva den. Bjud salsan och en sallad till.