Du behöver

  • 300 g pasta t ex penne
  • 250 g broccolibuketter
  • 200 g sockerärter färska
  • 100 g spenatblad färska
  • 4 st tomater
  • 150 g salami tunna skivor

Salladssås:

3 dl gräddfil
1 dl persilja hackad och gräslök
0.5 tsk rosmarin smulad
1 msk honung
1 msk balsamvinäger
salt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med att röra ihop såsen. Rör ut gräddfilen med honung och balsamvinäger. Tillsätt gräslök, persilja och rosmarin. Smaka av med salt.

2
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Spola pastan i kallt vatten och låt den rinna av väl.

3
Koka broccolibuketterna i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Låt dem rinna av väl. Ansa sockerärterna och koka dem ca 2 minuter i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av väl. Skär dem i mindre bitar.

4
Riv spenatbladen i mindre bitar. Skär tomaterna i knubbiga bitar.

5
Blanda försiktigt pastan med broccoli, sockerärter, spenat och tomater.

6
Lägg upp pastasalladen på ett stort fat. Rulla salamin och ställ som små rosor runtom. Bjud salladssåsen till.