Du behöver
- 300 g pasta t ex penne
- 250 g broccolibuketter
- 200 g sockerärter färska
- 100 g spenatblad färska
- 4 st tomater
- 150 g salami tunna skivor
Salladssås:
3 dl gräddfil
1 dl persilja hackad och gräslök
0.5 tsk rosmarin smulad
1 msk honung
1 msk balsamvinäger
salt
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Börja med att röra ihop såsen. Rör ut gräddfilen med honung och balsamvinäger. Tillsätt gräslök, persilja och rosmarin. Smaka av med salt.
2
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Spola pastan i kallt vatten och låt den rinna av väl.
3
Koka broccolibuketterna i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Låt dem rinna av väl. Ansa sockerärterna och koka dem ca 2 minuter i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av väl. Skär dem i mindre bitar.
4
Riv spenatbladen i mindre bitar. Skär tomaterna i knubbiga bitar.
5
Blanda försiktigt pastan med broccoli, sockerärter, spenat och tomater.
6
Lägg upp pastasalladen på ett stort fat. Rulla salamin och ställ som små rosor runtom. Bjud salladssåsen till.