Du behöver

  • 400 g falukorv
  • 250 g broccoli djupfryst

Ostsås:

2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 msk margarin
2.5 msk senap svensk
2.5 dl ost riven lagrad

Ugn: 250°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Koka broccolin knappt mjuk i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisningar. Låt den rinna av och dela den i mindre bitar.

2
Drag skinnet av korven och skiva den. Dela varje skiva i fyra delar.

3
Blanda korv och broccoli i en smord eldfast form.

4
Lägg mjölet i en liten kastrull. Häll på lite av mjölken och vispa den slät. Tillsätt resten av mjölken i margarinet.

5
Koka upp under omrörning och låt det koka ca 3-5 minuter.

6
Tillsätt senap och riven ost. Ta kastrullen från värmen och rör om så att osten smälter. Smaka av.

7
Häll såsen över korv och broccoli. Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 minuter. Kokt potatis eller mos och rårivna morötter är gott till.