Du behöver
- 400 g falukorv
- 250 g broccoli djupfryst
Ostsås:
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 msk margarin
2.5 msk senap svensk
2.5 dl ost riven lagrad
Ugn: 250°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Koka broccolin knappt mjuk i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisningar. Låt den rinna av och dela den i mindre bitar.
2
Drag skinnet av korven och skiva den. Dela varje skiva i fyra delar.
3
Blanda korv och broccoli i en smord eldfast form.
4
Lägg mjölet i en liten kastrull. Häll på lite av mjölken och vispa den slät. Tillsätt resten av mjölken i margarinet.
5
Koka upp under omrörning och låt det koka ca 3-5 minuter.
6
Tillsätt senap och riven ost. Ta kastrullen från värmen och rör om så att osten smälter. Smaka av.
7
Häll såsen över korv och broccoli. Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 minuter. Kokt potatis eller mos och rårivna morötter är gott till.