Du behöver

  • 1 kg grytbitar av skinka
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • 5 dl köttbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • kabanosskorv
  • 2 st paprikor
  • 1 st burk minimajs
  • 2 msk vetemjöl + 1/2 dl vatten
  • oliver efter smak

Det här behövs för 6-7 port:

Gör så här

1
Bryn köttet i lite matfett gyllene runtom. Lägg över det i en gryta. Salta och peppra lätt.

2
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det i lite matfett och lägg över det i grytan.

3
Tillsätt buljong, tomatpuré och sambal oelek. Låt grytan puttra på svag värme under lock ca 40 minuter eller tills köttet är mört.

4
Skär korven i slantar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Dela eventuellt minimajsen.

5
Fräs korven i lite matfett några minuter. Lägg ner den i grytan tillsammans med paprika, oliver och minimajs. Låt grytan puttra i ytterligare 6-8 minuter.

6
Rör ut mjölet med vatten till en slät redning. Vispa ner redningen i grytan och låt den puttra i ytterligare några minuter. Smaka av. Bjud kokt ris till.


Kommentar:
Vill du ha en lite rundare smak på lövkrattargrytan kan du röra i 1 dl creme fraiche. Späd med mera buljong om vätskan börjar koka in.