Du behöver
- 1 kg grytbitar av skinka
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- salt och peppar
- 5 dl köttbuljong
- 2 msk tomatpuré
- 0.5 tsk sambal oelek
- kabanosskorv
- 2 st paprikor
- 1 st burk minimajs
- 2 msk vetemjöl + 1/2 dl vatten
- oliver efter smak
Det här behövs för 6-7 port:
Gör så här
1
Bryn köttet i lite matfett gyllene runtom. Lägg över det i en gryta. Salta och peppra lätt.
2
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det i lite matfett och lägg över det i grytan.
3
Tillsätt buljong, tomatpuré och sambal oelek. Låt grytan puttra på svag värme under lock ca 40 minuter eller tills köttet är mört.
4
Skär korven i slantar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Dela eventuellt minimajsen.
5
Fräs korven i lite matfett några minuter. Lägg ner den i grytan tillsammans med paprika, oliver och minimajs. Låt grytan puttra i ytterligare 6-8 minuter.
6
Rör ut mjölet med vatten till en slät redning. Vispa ner redningen i grytan och låt den puttra i ytterligare några minuter. Smaka av. Bjud kokt ris till.
Vill du ha en lite rundare smak på lövkrattargrytan kan du röra i 1 dl creme fraiche. Späd med mera buljong om vätskan börjar koka in.