Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 3 msk ströbröd
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 st vitlöksklyfta

Sås:

1 st gul lök
3 st selleristjälkar
1 st burk krossade tomater
0.5 dl vatten
1 st köttbuljongtärning
2 msk sweet chilisås
1 dl crème fraîche

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg ströbrödet i en skål och häll över mjölken. Låt det stå och svälla ca 10 minuter.

2
Tillsätt färs, salt, peppar och pressad vitlök. Arbeta samman allt till en smidig smet. Forma ovala rullar med vattensköljda händer.

3
Stek rullarna gyllene runtom i lite matfett. Sänk värmen och låt dem eftersteka några minuter. Ta upp dem.

4
Skala och finhacka löken, ansa och strimla sellerin till såsen. Fräs den mjukt och glansigt utan att det får färg i lite matfett. Tillsätt krossade tomater, buljong, vatten, sweet chilisås och creme fraiche. Låt såsen puttra samman ca 5 minuter. Smaka av.

5
Lägg ner färsrullarna i såsen och låt allt puttra ca 5-6 minuter. Bjud kokt ris och grönsaker till.