Du behöver
- 4 st nudlar port
- vatten + salt
- 1 st purjolök stor
- 2 st morötter
- 1 st röd paprika
- 10 st champinjoner färska
- 1 st vitkål liten klyfta
- 4 msk olja
- 1 msk balsamvinäger
- 4 msk kinesisk soja
- 2 st grönsaksbuljongtärningar smulade
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Koka nudlarna enligt anvisning på paketet. Låt dem rinna av.
2
Ansa alla grönsakerna. Strimla purjolöken och vitkålen. Skär paprikan i bitar, finstrimla morötterna och skiva champinjonerna.
3
Hetta upp en wok eller stekpanna med höga kanter. Tillsätt olja, balsamvinäger, soja och buljongtärningar.
4
Lägg i purjolöken och fräs den i ca 1 minut. Tillsätt övriga ingredienser och woka dem några minuter.
5
Blanda till sist i de kokta nudlarna och stek i ytterligare ett par minuter. Servera genast.
Vill du ha extra kryddning på grönsakswoken, sätt då till några droppar tabasco och ett kryddmått sambal oelek.