Grönsakswok med nudlar II

Du kan välja den pasta du föredrar, jag har använt nudlar.

Du behöver

  • 4 st nudlar port
  • vatten + salt
  • 1 st purjolök stor
  • 2 st morötter
  • 1 st röd paprika
  • 10 st champinjoner färska
  • 1 st vitkål liten klyfta
  • 4 msk olja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 4 msk kinesisk soja
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar smulade

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Koka nudlarna enligt anvisning på paketet. Låt dem rinna av.

2
Ansa alla grönsakerna. Strimla purjolöken och vitkålen. Skär paprikan i bitar, finstrimla morötterna och skiva champinjonerna.

3
Hetta upp en wok eller stekpanna med höga kanter. Tillsätt olja, balsamvinäger, soja och buljongtärningar.

4
Lägg i purjolöken och fräs den i ca 1 minut. Tillsätt övriga ingredienser och woka dem några minuter.

5
Blanda till sist i de kokta nudlarna och stek i ytterligare ett par minuter. Servera genast.


Kommentar:
Vill du ha extra kryddning på grönsakswoken, sätt då till några droppar tabasco och ett kryddmått sambal oelek.

Scroll to Top