Du behöver
- 4 st laxfjäril à 150 g
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 150 g champinjoner färska
- 0.5 st kräftstjärtar burk i saltlake
- dill finhackad
Sås:
1 dl mellangrädde
2 dl crème fraîche
1 st fiskbuljongtärning
0.5 tsk dragon
Tillbehör:
spenat smörfräst
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Börja med såsen. Koka upp grädde, creme fraiche och smulad buljongtärning. Låt det koka på svag värme några minuter. Smaka av med dragon och eventuellt salt och peppar.
2
Ansa svampen och skiva den. Låt kräftstjärtarna rinna av. Hacka dillen.
3
Torka laxskivorna så att de är riktigt torra. Salta och peppra dem. Stek dem ca 3 minuter på varje sida i lite matfett. Lägg upp dem på uppläggningsfat och håll dem varma.
4
Stek svampen i lite matfett tills det knäpper i den. Tillsätt kräftstjärtar och dill. Låt det bara precis bli varmt. Fördela det ovanpå laxen.
5
Värm såsen och bjud den till laxen tillsammans med potatis och smörfräst spenat.