Du behöver

  • 4 st laxfjäril à 150 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 150 g champinjoner färska
  • 0.5 st kräftstjärtar burk i saltlake
  • dill finhackad

Sås:

1 dl mellangrädde
2 dl crème fraîche
1 st fiskbuljongtärning
0.5 tsk dragon

Tillbehör:

spenat smörfräst

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med såsen. Koka upp grädde, creme fraiche och smulad buljongtärning. Låt det koka på svag värme några minuter. Smaka av med dragon och eventuellt salt och peppar.

2
Ansa svampen och skiva den. Låt kräftstjärtarna rinna av. Hacka dillen.

3
Torka laxskivorna så att de är riktigt torra. Salta och peppra dem. Stek dem ca 3 minuter på varje sida i lite matfett. Lägg upp dem på uppläggningsfat och håll dem varma.

4
Stek svampen i lite matfett tills det knäpper i den. Tillsätt kräftstjärtar och dill. Låt det bara precis bli varmt. Fördela det ovanpå laxen.

5
Värm såsen och bjud den till laxen tillsammans med potatis och smörfräst spenat.