Du behöver
- 300 g pasta
- 400 g kassler benfri
- 200 g champinjoner
- 150 g gorgonzolaost eller liknande
- 3 dl mjölk
- 2 dl grädde
- 4 st ägg
- 1 st vitlöksklyfta
- salt och peppar
- hackad persilja
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Låt den rinna av.
2
Ansa svampen och låt dem fräsa i lite matfett tills vätskan har “kokat” in.
3
Tärna kasslern. Fräs den i lite matfett.
4
Blanda samman pastan med svamp, kassler och smulad ost. Lägg det i en smord eldfast form.
5
Vispa samman äggen med mjölk, grädde, salt och peppar. Häll det över pastablandningen.
6
Grädda mitt i ugnen ca 30-40 minuter eller tills äggstanningen har “stannat” och allt är genomvarmt.