Du behöver

  • 300 g pasta
  • 400 g kassler benfri
  • 200 g champinjoner
  • 150 g gorgonzolaost eller liknande
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 4 st ägg
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • hackad persilja

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Låt den rinna av.

2
Ansa svampen och låt dem fräsa i lite matfett tills vätskan har “kokat” in.

3
Tärna kasslern. Fräs den i lite matfett.

4
Blanda samman pastan med svamp, kassler och smulad ost. Lägg det i en smord eldfast form.

5
Vispa samman äggen med mjölk, grädde, salt och peppar. Häll det över pastablandningen.

6
Grädda mitt i ugnen ca 30-40 minuter eller tills äggstanningen har “stannat” och allt är genomvarmt.