Du behöver
- 1 l vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 2 msk japansk soja
- 1/2-1 tsk sambal oelek
- 1 tsk ingefära färsk riven
- 1 st vitlöksklyfta
- 200 g quornbitar
- 200 g wokgrönsaker djupfrysta
- 200 g äggnudlar
Curryröra:
1 dl lätt crème fraiche
3 krm curry
salt
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Rör samman creme fraichen med curry. Smaka av med salt.
2
Häll vattnet i en stor kastrull och tillsätt buljongtärningar, soja, sambal oelek, riven ingefära och pressad vitlök. Låt det koka upp.
3
Tillsätt quornbitarna och grönsakerna i soppan. Låt det koka upp på nytt. Smaka av.
4
Lägg nudlarna i kastrullen och koka tills de är mjuka enligt förpackningens anvisningar. Bjud soppan med curryröran och eventuellt ett gott bröd till.
Fakta om quorn: Quorn är ett helt nytt livsmedel för oss i Sverige, men väl etablerat runtom i Europa. Quorn är vegetariskt men innehåller protein av hög kvalité, gott om kostfiber och mycket lite fett. Eftersom det innehåller så lite fett så krymper det inte vid tillagningen och på så vis behövs inte så mycket som när vi lagar till kött. Quorn innehåller äggvita och passar vegeterianer som äter ägg och mjölk.