Du behöver
- 500 g kycklingfilé
- 100 g kalkonbröst rökt
- 0.5 st lök liten gul
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 st ägg
- 0.5 dl crème fraîche
- 0.5 msk dijonnaise (krämig Dijon-senapsblandning)
Gör så här
1
Skär kycklingköttet i mindre bitar. Lägg det i en mixer eller matberedare.
2
Skala löken och vitlöken. Skär dem i mindre bitar. Lägg ner dem i matberedaren. Skär kalkonköttet i mindre bitar och lägg ner det också. Kör tills allt är finfördelat.
3
Tillsätt salt, peppar, ägg, creme fraiche och Dijonnaise. Kör till en slät smet.
4
Forma hamburgare med vattensköljda händer. Stek dem gyllene på båda sidorna på ganska svag värme i lite matfett tills de är helt genomstekta.
5
Bjud hamburgarna nystekta tillsammans med hamburgerbröd, tomater, sallad, majonnäs och eventuellt ketchup.