Du behöver
- 500 g kycklingfilé
- 100 g kalkonbröst rökt
- 0.5 st lök liten gul
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 st ägg
- 0.5 dl crème fraîche
- 0.5 msk dijonnaise (krämig Dijon-senapsblandning)
Gör så här
1
                Skär kycklingköttet i mindre bitar. Lägg det i en mixer eller matberedare.
            
2
                Skala löken och vitlöken. Skär dem i mindre bitar. Lägg ner dem i matberedaren. Skär kalkonköttet i mindre bitar och lägg ner det också. Kör tills allt är finfördelat.
            
3
                Tillsätt salt, peppar, ägg, creme fraiche och Dijonnaise. Kör till en slät smet.
            
4
                Forma hamburgare med vattensköljda händer. Stek dem gyllene på båda sidorna på ganska svag värme i lite matfett tills de är helt genomstekta.
            
5
                Bjud hamburgarna nystekta tillsammans med hamburgerbröd, tomater, sallad, majonnäs och eventuellt ketchup.
            










 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
             
            







 
                             
                             
                            








 
                             
                             
        









 
                             
                             
                            





 
                             
                             
                             
                             
                            