Du behöver

  • 500 g kycklingfilé
  • 100 g kalkonbröst rökt
  • 0.5 st lök liten gul
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl crème fraîche
  • 0.5 msk dijonnaise (krämig Dijon-senapsblandning)

Gör så här

1
Skär kycklingköttet i mindre bitar. Lägg det i en mixer eller matberedare.

2
Skala löken och vitlöken. Skär dem i mindre bitar. Lägg ner dem i matberedaren. Skär kalkonköttet i mindre bitar och lägg ner det också. Kör tills allt är finfördelat.

3
Tillsätt salt, peppar, ägg, creme fraiche och Dijonnaise. Kör till en slät smet.

4
Forma hamburgare med vattensköljda händer. Stek dem gyllene på båda sidorna på ganska svag värme i lite matfett tills de är helt genomstekta.

5
Bjud hamburgarna nystekta tillsammans med hamburgerbröd, tomater, sallad, majonnäs och eventuellt ketchup.