Het nudelwok med lax

Wokat är den verkliga snabbmaten. Här är en "het" variant.

Du behöver

  • 200 g äggnudlar
  • 1 st paprika
  • 1 st bambuskott burk strimlade
  • 3.5 st salladslökar
  • 100 g champinjoner färska
  • 1/2-1 st röd chili
  • 1 st burk kokosmjölk
  • 2 msk fisksås
  • 0.5 msk råsocker
  • 300 g laxfilé skinn- och benfri
  • 1 msk japansk soja
  • 0.5 msk pressad limesaft
  • 0.5 msk ingefära riven

Tillbehör:

lime

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Spola dem i kallt vatten och låt dem rinna av.

2
Blanda samman soja, limesaft och riven ingefära till en marinad i en skål.

3
Skär laxen i tärningar. Lägg tärningarna i sojamarinaden och låt dem marineras medan du gör woken färdig.

4
Kärna ur och strimla paprikan. Låt bambuskotten rinna av. Ansa och strimla salladslöken. Ansa och skiva svampen. Kärna ur chilin och ta bort hinnorna. Finhacka den.

5
Fräs paprika, bambuskott, lök, svamp och chili i lite matfett i en wok eller i en stor stekpanna tills vätskan har “kokat” in.

6
Tillsätt kokosmjölk, fisksås och råsocker. Låt allt koka upp.

7
Stek laxen försiktigt i lite matfett så att den inte faller sönder.

8
Lägg nudlarna i woken och rör om. Tillsätt laxkuberna och låt allt bli genomvarmt. Bjud limeklyftor till.

Scroll to Top