Du behöver
- 200 g äggnudlar
- 1 st paprika
- 1 st bambuskott burk strimlade
- 3.5 st salladslökar
- 100 g champinjoner färska
- 1/2-1 st röd chili
- 1 st burk kokosmjölk
- 2 msk fisksås
- 0.5 msk råsocker
- 300 g laxfilé skinn- och benfri
- 1 msk japansk soja
- 0.5 msk pressad limesaft
- 0.5 msk ingefära riven
Tillbehör:
lime
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Spola dem i kallt vatten och låt dem rinna av.
2
Blanda samman soja, limesaft och riven ingefära till en marinad i en skål.
3
Skär laxen i tärningar. Lägg tärningarna i sojamarinaden och låt dem marineras medan du gör woken färdig.
4
Kärna ur och strimla paprikan. Låt bambuskotten rinna av. Ansa och strimla salladslöken. Ansa och skiva svampen. Kärna ur chilin och ta bort hinnorna. Finhacka den.
5
Fräs paprika, bambuskott, lök, svamp och chili i lite matfett i en wok eller i en stor stekpanna tills vätskan har “kokat” in.
6
Tillsätt kokosmjölk, fisksås och råsocker. Låt allt koka upp.
7
Stek laxen försiktigt i lite matfett så att den inte faller sönder.
8
Lägg nudlarna i woken och rör om. Tillsätt laxkuberna och låt allt bli genomvarmt. Bjud limeklyftor till.