Du behöver

  • 1 kg skalade räkor
  • 1 dl buljong
  • 2 st röda paprikor
  • 2 st paprikor gröna
  • 1 st purjolök
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • jasminris
  • olja
  • 1.5 st buljongtärningar
  • 4.5 st vitlöksklyftor
  • curry (mild eller het)
  • 1 msk konjak (efter önskemål)

Det här behövs till 4 pers:

Gör så här

1
Rensa paprikor och purjolök och skär dem i strimlor. Hetta upp stekpannan och stek paprikan med curry i matoljan tills den mjuknar, tillsätt därefter purjolöken.

2
Slå över matlagningsgrädden och buljongen och pressa i vitlöksklyftorna låt puttra på svag värme i 10 minuter. Koka riset med buljongtärningarna. Efter eget önskemål kan man tillsätta en sked cognac i currysåsen.

3
Stek räkorna snabbt i en stekpanna eller lägg ner dem i currysåsen innan servering så de blir lite varma.

4
Lägg upp riset på talrikarna och gör en liten grop i mitten och häll därefter över currysåsen med paprika och purjolök. Lägg räkorna i gropen.

5
Servera gärna varmt bröd och en tomatsallad till.