Du behöver
- 1 kg skalade räkor
- 1 dl buljong
- 2 st röda paprikor
- 2 st paprikor gröna
- 1 st purjolök
- 5 dl matlagningsgrädde
- jasminris
- olja
- 1.5 st buljongtärningar
- 4.5 st vitlöksklyftor
- curry (mild eller het)
- 1 msk konjak (efter önskemål)
Det här behövs till 4 pers:
Gör så här
1
Rensa paprikor och purjolök och skär dem i strimlor. Hetta upp stekpannan och stek paprikan med curry i matoljan tills den mjuknar, tillsätt därefter purjolöken.
2
Slå över matlagningsgrädden och buljongen och pressa i vitlöksklyftorna låt puttra på svag värme i 10 minuter. Koka riset med buljongtärningarna. Efter eget önskemål kan man tillsätta en sked cognac i currysåsen.
3
Stek räkorna snabbt i en stekpanna eller lägg ner dem i currysåsen innan servering så de blir lite varma.
4
Lägg upp riset på talrikarna och gör en liten grop i mitten och häll därefter över currysåsen med paprika och purjolök. Lägg räkorna i gropen.
5
Servera gärna varmt bröd och en tomatsallad till.