Du behöver

  • 1 st kyckling eller 4 kycklingfiléer
  • margarin ca 50 g smält
  • basilika efter smak
  • kinesisk soya
  • 3 dl matlagningsgrädde

Det här behövs till ca 4 pers:

Gör så här

1
Lägg lergrytan i kallvatten ca 30 minuter innan den skall användas.

2
Smält smöret och häll ner basilika och soya efter smak.

3
Lägg ner kycklingen i grytan häll över blandningen. Ställ in lergrytan i kall ugn i 225 grader i 1 timme för fileérna och 1 1/2 för en hel kyckling.

4
Därefter kollas kycklingen om den är klar. Är den det, häll i matlagsningsgrädden och ställ in igen på eftervärme.

5
Koka ris under tiden. Sedan är det klart. Serveras med jasminris och grönsaker, gärna minimajs och bambuskott, vattenkastanjer, sallad och gurka.