Du behöver

  • 1 st champinjoner stor burk
  • 1 st purjolök
  • 1 st lök stor gul
  • kassler (valfri storlek)
  • 1 st burk krossade tomater
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 dl grädde
  • 2 msk margarin ( till stekningen)
  • salt och peppar

Det här behövs till 2-4 port

Gör så här

1
Sätt på risvattnet och stekpannan.

2
Under tiden strimlar du kasslern och purjolöken.

3
Lägg i kasslern i pannan och låt steka i ett par minuter på medelstark värme.

4
Grovhacka löken och lägg i stekpannan tillsammans med champinjonerna och purjolöken. Låt steka tillsammans i nån minut.

5
När vattnet till riset kokar, lägg i riset (antal port läs på förp).

6
Lägg i creme fraiche och rör om. Häll sedan i grädde efter smak, låt småkoka.

7
Sist men inte minst häll i krossade tomater och salta och peppra. Låt småputtra tills riset är klart.