Du behöver
- 1 st champinjoner stor burk
- 1 st purjolök
- 1 st lök stor gul
- kassler (valfri storlek)
- 1 st burk krossade tomater
- 2 dl crème fraîche
- 3 dl grädde
- 2 msk margarin ( till stekningen)
- salt och peppar
Det här behövs till 2-4 port
Gör så här
1
Sätt på risvattnet och stekpannan.
2
Under tiden strimlar du kasslern och purjolöken.
3
Lägg i kasslern i pannan och låt steka i ett par minuter på medelstark värme.
4
Grovhacka löken och lägg i stekpannan tillsammans med champinjonerna och purjolöken. Låt steka tillsammans i nån minut.
5
När vattnet till riset kokar, lägg i riset (antal port läs på förp).
6
Lägg i creme fraiche och rör om. Häll sedan i grädde efter smak, låt småkoka.
7
Sist men inte minst häll i krossade tomater och salta och peppra. Låt småputtra tills riset är klart.