Thailändsk hönssoppa (Tom Kar Gai)

Det är en spännande och het soppa i dubbel bemärkelse. Det passar bra nu när höstmörkret börjar smyga sig på oss.

Du behöver

  • 1 tsk ingefära finhackad färsk
  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 l hönsbuljong
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 dl kycklingkött kokt i tärningar
  • 1.25 dl kokosmjölk
  • 2 msk koriander (helst färsk)
  • limeskivor

Det här behövs för 4-6 port:

Gör så här

1
Fräs ingefäran i smör på svag värme, rör ner mjöl och späd med buljongen. Sjud soppan i ca 5 minuter.

2
Tillsätt grädde, kycklingkött och kokosmjölk. Sjud soppan i ytterligare ca 20 minuter.

3
Blanda ner koriander och smaka av, kanske behövs det lite salt. Servera soppan rykande het med skivad lime på toppen. Ät ett gott bröd till.

TIPS! Till soppan kan du använda buljongen som du får när du kokat kycklingen. Räcker det inte går det bra med tärning.

4
Vill du få fram lite mera syrlighet, kan du pressa i lite extra lime.

Scroll to Top