Du behöver
- 1 tsk ingefära finhackad färsk
- 3 msk smör
- 3 msk vetemjöl
- 1 l hönsbuljong
- 5 dl vispgrädde
- 5 dl kycklingkött kokt i tärningar
- 1.25 dl kokosmjölk
- 2 msk koriander (helst färsk)
- limeskivor
Det här behövs för 4-6 port:
Gör så här
1
Fräs ingefäran i smör på svag värme, rör ner mjöl och späd med buljongen. Sjud soppan i ca 5 minuter.
2
Tillsätt grädde, kycklingkött och kokosmjölk. Sjud soppan i ytterligare ca 20 minuter.
3
Blanda ner koriander och smaka av, kanske behövs det lite salt. Servera soppan rykande het med skivad lime på toppen. Ät ett gott bröd till.
TIPS! Till soppan kan du använda buljongen som du får när du kokat kycklingen. Räcker det inte går det bra med tärning.
4
Vill du få fram lite mera syrlighet, kan du pressa i lite extra lime.