Du behöver

  • 1 st purjolök stor
  • 1 st paprika stor
  • 1 st lök stor
  • 3 st tomater färska
  • 1 st burk krossade tomater
  • 750 g räkor
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 3 tsk olivolja
  • 1.5 st vitlök klyftor
  • salt
  • vitpeppar
  • chilipeppar
  • curry (gärna både gul och thailändsk röd curry)

Det här behövs till 4 personer

Gör så här

1
Fräs finhackad purjlolök, paprika och lök i olivolja. Häll över krossade tomater. Krydda, gärna rikligt med curry och chili. Pressa i vitlök. Skär tomaterna i rätt små bitar och vänd ner dem i röran.

2
Ha sist i matlagningsgrädde och räkor. Värm försiktigt, koka inte. Smaka av och eventuellt krydda lite till.

3
Serveras med ris, en god sallad och något gott bröd.