Du behöver

  • 2 pkt bladspenat
  • 2 st dill stora knippen
  • 4 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Ugn: 175°

Garnering: morötter

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Hacka spenaten grovt och dillen fint.

2
Vispa äggen lätt och tillsätt grädde och majonnäs. Krydda med salt och peppar.

3
Blanda ner spenat och dill i smeten. Häll den sedan i en rund välsmord form. Lägg gärna ett smort smörpapper i botten, om du vill stjälpa upp tårtan.

4
Grädda ca 30-40 minuter. Låt tårtan svalna och stjälp sedan upp den. Garnera med “morotsrosor”. Bröd är gott till.


Kommentar:
“Morotsrosor” gör du så här: Skala av breda strimlor av en morot på längden med t.ex. en potatisskalare. Doppa remsorna ett par minuter i kokande vatten. Låt de rinna av och forma dem sedan till “rosor”.