Du behöver
- 2 pkt bladspenat
- 2 st dill stora knippen
- 4 st ägg
- 1 dl grädde
- 1 dl majonnäs
- 0.5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
Ugn: 175°
Garnering: morötter
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Hacka spenaten grovt och dillen fint.
2
Vispa äggen lätt och tillsätt grädde och majonnäs. Krydda med salt och peppar.
3
Blanda ner spenat och dill i smeten. Häll den sedan i en rund välsmord form. Lägg gärna ett smort smörpapper i botten, om du vill stjälpa upp tårtan.
4
Grädda ca 30-40 minuter. Låt tårtan svalna och stjälp sedan upp den. Garnera med “morotsrosor”. Bröd är gott till.
“Morotsrosor” gör du så här: Skala av breda strimlor av en morot på längden med t.ex. en potatisskalare. Doppa remsorna ett par minuter i kokande vatten. Låt de rinna av och forma dem sedan till “rosor”.