Du behöver
- 1 st gul lök
- 2 msk olja
- 2 dl ris
- 1.5 tsk curry
- 4 dl grönsaksbuljong (tärning)
- 1.5 st äpplen syrliga
- rotselleri ca 100 g
- 1 st burk majs ca 300 g
- 125 g gröna ärter
- 1.5 tsk spiskummin
- 0.5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- parmesanost hyvlad
Ugn: 225°
Garnering:
tomatskivor och squashskivor
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och hacka löken. Fräs den i olja utan att den tar färg. Blanda ner ris och curry och fräs någon minut.
2
Häll på buljongen och sjud under lock i ca 20 minuter.
3
Kärna ur, skala och tärna äpplena. Skala och tärna rotsellerin.
4
Låt majsen rinna av och fräs den tillsammans med äpple, rotselleri och ärter i 1 msk olja. Tillsätt kryddor och salt.
5
Blanda ner grönsakerna i det färdigkokta riset. Häll allt i en smord ugnssäker form och hyvla över parmesanost. Gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter. Gott med en sallad till.