Asiatisk rislåda

En mättande och omtyckt grönrätt som givetvis kan kompletteras med något kött.

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 msk olja
  • 2 dl ris
  • 1.5 tsk curry
  • 4 dl grönsaksbuljong (tärning)
  • 1.5 st äpplen syrliga
  • rotselleri ca 100 g
  • 1 st burk majs ca 300 g
  • 125 g gröna ärter
  • 1.5 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • parmesanost hyvlad

Ugn: 225°

Garnering:

tomatskivor och squashskivor

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Fräs den i olja utan att den tar färg. Blanda ner ris och curry och fräs någon minut.

2
Häll på buljongen och sjud under lock i ca 20 minuter.

3
Kärna ur, skala och tärna äpplena. Skala och tärna rotsellerin.

4
Låt majsen rinna av och fräs den tillsammans med äpple, rotselleri och ärter i 1 msk olja. Tillsätt kryddor och salt.

5
Blanda ner grönsakerna i det färdigkokta riset. Häll allt i en smord ugnssäker form och hyvla över parmesanost. Gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter. Gott med en sallad till.

Scroll to Top