Du behöver
- 500 g torskfilé eller annan vit fisk
- 1 st musslor (eller färska)
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 st morötter
- 1 st squash
- 1 bitar fänkål
- 2 msk olivolja
- 1.5 msk tomatpuré
- 2 dl fiskbuljong
- 1 dl vitt vin
- 4 msk hackad dill
- salt och peppar
Till 4 port behövs:
Gör så här
1
Skär fisken i bitar. Skär löken i klyftor. Skiva vitlök, morot och squash. Skiva fänkålen.
2
Fräs lök och vitlök i olivoljan. Tillsätt morötter, squash och fänkål. Tillsätt tomatpuré, fiskbuljong och vin. Låt puttra 5 minuter.
3
Lägg ner fisk och musslor, låt puttra ytterligare 5 minuter. Smaksätt med dill, salt och peppar. Servera med små rucolabaguetter.