Du behöver

  • 500 g torskfilé eller annan vit fisk
  • 1 st musslor (eller färska)
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st morötter
  • 1 st squash
  • 1 bitar fänkål
  • 2 msk olivolja
  • 1.5 msk tomatpuré
  • 2 dl fiskbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 4 msk hackad dill
  • salt och peppar

Till 4 port behövs:

Gör så här

1
Skär fisken i bitar. Skär löken i klyftor. Skiva vitlök, morot och squash. Skiva fänkålen.

2
Fräs lök och vitlök i olivoljan. Tillsätt morötter, squash och fänkål. Tillsätt tomatpuré, fiskbuljong och vin. Låt puttra 5 minuter.

3
Lägg ner fisk och musslor, låt puttra ytterligare 5 minuter. Smaksätt med dill, salt och peppar. Servera med små rucolabaguetter.