Du behöver

  • 1 st tonfisk burk i olja
  • 1 st gul lök
  • 4 st tomater färska
  • oliver ca 6-7 st vitlöksmarinerade svarta
  • 1.5 tsk curry av den sort man tycker bäst om
  • 2.5 dl grädde
  • salt och peppar

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

Öppna tonfiskburken och häll av oljan i en liten gryta satt på svag värme på spisen, häll i curry och rör om. Skala och grovhacka löken, lägg i grytan och stek mjuk. Skålla, skala tomaterna, skär i stora bitar och lägg i grytan. Häll över grädden, rör om och låt småkoka i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Finfördela tonfisken i grytan. Kärna ur och skär oliverna i fjärdedelar och strö över, låt allt bli genomvarmt. Servera med nykokt spaghetti och en fräch sallad och litet gott bröd. Drick gärna ett glas vitt vin till.