Du behöver
- 2 st paprikor röda
- 1 st aubergine
- 1 st squash
- 1 st äpple
- 1 st lök
- 1 st burk krossade tomater
- 2 st vitlök klyftor
- svartpeppar
- kajennpeppar
- chilisås
- salt
- olja
- persilja
- 1 st fläskfilé ca 1
- salt
- vitpeppar
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Börja med att skiva aubergin, paprika och squash i ca 1/2 cm tjocka skivor.
2
Stek allt lätt i en stekpanna med olja, så att de får en fin färg, och krydda med salt och peppar.
3
Lägg över i en smord eldfast form.
4
Tag nu en gryta och häll i lite olja, och lägg ner den hackade löken och äpplet. Låt det fräsa en stund. Töm sedan över de krossade tomaterna och chilisåsen, pressa ner vitlöken, och krydda. Späd ev med lite vatten om det verkar torrt. Smaka av, det skall vara lite “hot”.
5
Stek fläskfilén, och krydda den. Skär den i skivor (ca 1 cm) och lägg dem överst i gratängen, och sätt in den i ugnen ca 225 grader ca 30 minuter tills den har fått färg. Strö persilja över.
6
Servera en grönsallad till, och ett gott bröd och ev ris.