Du behöver
- 2 st nät blåmusslor
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk smör
- 2 dl vitt vin
- 1 dl peccorino grovriven
- 2 msk bladpersilja hackad
chilimajonnäs:
1 st röd chilifrukt
1.5 dl majonnäs
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Putsa musslorna väl.
2
Hacka gul lök och vitlök fint och fräs dessa i en kastrull stor nog att rymma musslorna, tills de har mjuknat.
3
Lägg i musslorna och slå på vinet. Koka under lock tills musslorna har öppnat sig. De som inte öppnat sig bör ej användas. Låt kallna.
4
Lägg musslorna fortfarande med skalet kvar i en ugnsfast form.
5
Strö över peccorinoosten och gratinera dem i mitten av ugnen i några minuter tills de har fått fin färg.
6
Chilimajonnäs: Finhacka chilin och blanda den med majonnäsen.
Gott att servera till: Chilimajonnäs och nybakat bröd.