Du behöver

  • 2 st nät blåmusslor
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl peccorino grovriven
  • 2 msk bladpersilja hackad

chilimajonnäs:

1 st röd chilifrukt
1.5 dl majonnäs

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Putsa musslorna väl.

2
Hacka gul lök och vitlök fint och fräs dessa i en kastrull stor nog att rymma musslorna, tills de har mjuknat.

3
Lägg i musslorna och slå på vinet. Koka under lock tills musslorna har öppnat sig. De som inte öppnat sig bör ej användas. Låt kallna.

4
Lägg musslorna fortfarande med skalet kvar i en ugnsfast form.

5
Strö över peccorinoosten och gratinera dem i mitten av ugnen i några minuter tills de har fått fin färg.

6
Chilimajonnäs: Finhacka chilin och blanda den med majonnäsen.


Kommentar:
Gott att servera till: Chilimajonnäs och nybakat bröd.