Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- 1 st schalottenlök
- 1 msk smör
- 1.5 st dragon kvistar färsk
- 2 dl crème fraîche
- 2 dl vatten
- 1 msk kycklingfond koncentrerad
- 1 msk dijonsenap ljus
- 1 msk soja
- salt och peppar
Till 4 port behövs:
Gör så här
1
Salta och peppra kycklingen, bryn den i smör i en stekpanna. Ta upp och lägg åt sidan så länge.
2
Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en traktörpanna. Plocka bladen av dragonkvistarna.
3
Lägg ner de bladlösa kvistarna i pannan och tillsätt crème fraiche, vatten, kycklingfond, senap och soja.
4
Koka upp och lägg i kycklingbitarna. Sjud alltsammans tills kycklingen är färdig och såsen lite simmig. Det tar 10-15 minuter.
5
Hacka dragonbladen under tiden. Fiska upp dragonkvistarna och lägg istället i bladhacket. Smaka av med salt och peppar.