Du behöver

  • 350 g blandfärs
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st morötter
  • 1 st purjolök
  • 1 bitar rotselleri ca 50 g
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2 st bönor burkar vita i tomatsås
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 0.5 st röd chilifrukt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Bryn färsen jämnt smulig i lite matfett. Tillsätt pressad vitlök och fräs ytterligare. Lägg över det i en gryta.

2
Skala och tärna morötterna och sellerin. Ansa och grovstrimla purjolöken. Lägg ner allt i grytan.

3
Tillsätt krossade tomater, vatten, salt, peppar, finhackad chili och smulad buljongtärning. Låt allt puttra på svag värme ca 15 minuter.

4
Tillsätt bönorna och låt grytan puttra ytterligare ca 5 minuter. Smaka av. Strö över klippt persilja eller basilika.