Du behöver
- 350 g blandfärs
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 st morötter
- 1 st purjolök
- 1 bitar rotselleri ca 50 g
- 1 st burk krossade tomater
- 1 dl vatten
- 1 st köttbuljongtärning
- 2 st bönor burkar vita i tomatsås
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 0.5 st röd chilifrukt
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Bryn färsen jämnt smulig i lite matfett. Tillsätt pressad vitlök och fräs ytterligare. Lägg över det i en gryta.
2
Skala och tärna morötterna och sellerin. Ansa och grovstrimla purjolöken. Lägg ner allt i grytan.
3
Tillsätt krossade tomater, vatten, salt, peppar, finhackad chili och smulad buljongtärning. Låt allt puttra på svag värme ca 15 minuter.
4
Tillsätt bönorna och låt grytan puttra ytterligare ca 5 minuter. Smaka av. Strö över klippt persilja eller basilika.