Du behöver

  • 200 g lax gravad eller rimmad i tunna skivor
  • 200 g squash
  • 250 g potatis
  • 1 st purjolök dm
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 st ägg
  • salt och peppar
  • lätt crème fraiche
  • kaviar röd eller svart

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Riv squashen grovt. Skala och riv potatisarna grovt. Ansa och strimla purjolöken fint.

2
Blanda squash, potatis och purjolök med ägg, mjöl, salt och peppar.

3
Hetta upp lite matfett i en stekpanna. Klicka i squashsmeten och stek små frasiga plättar gyllene på båda sidor.

4
Lägg upp t ex två squashkrisp på varje portionstallrik. Lägg skivad lax bredvid och garnera med creme fraiche och kaviar. Bjud eventuellt lite mera creme fraiche och kaviar bredvid.


Kommentar:
Du kan också bjuda entrétallriken som en liten kvällsrätt med gott bröd till.