Du behöver

  • 2 st lökar stora gula
  • 3 st selleristjälkar
  • 2.5 st vitlöksklyftor
  • 2 st paprikor
  • 1 st lagerblad
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk persilja finhackad
  • 2 st bönor burkar röda
  • 2 st majskolvar
  • salt
  • tabasco

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och finhacka lökarna. Ansa och strimla sellerin. Kärna ur och tärna paprikorna. Finhacka persiljan. Skala vitlöksklyftorna. Ansa och skär majskolvarna i bitar.

2
Fräs lök, selleri och pressad vitlök i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.

3
Koka under tiden majskolvarna mjuka ca 4-6 minuter. Kasta bort vattnet.

4
Rör ner paprika, tomatpuré, finhackad persilja och smulat lagerblad i lökröran. Låt allt fräsa samman några minuter.

5
Tillsätt bönorna med sitt spad och majskolvarna. Låt grytan puttra några minuter så att den blir ordentligt varm. Smaka av med salt och tabasco. Bjud kokt ris till.