Du behöver
- fläskkarré ca 1 kg
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Ugn: 175°
Hasselbackspotatis:
10 st potatis jämnstora
2 msk smält smör eller margarin
0.5 tsk salt
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Gnid in köttet med salt och peppar. Späcka det med plommon. Ta ett knivskaft till hjälp.
2
Sätt in en köttermometer i köttets längdriktning så att inte spetsen på termometern ligger mot något ben. Lägg köttet i en ugnssäker form eller liten långpanna. Stek i ugnen tills termometern visar 85 grader, ca 1 1/22 timmar.
3
Skala potatisarna och skär dem i tunna skivor som hänger ihop i botten. Pensla dem med smält smör, salta och strö på ströbröd. Sätt in dem i ugnen bredvid köttet. Höj temperaturen till 225 grader när köttet är klart. Stek potatisen mjuk.
4
Ta ut köttet och låt det vila insvept i folie i ca 15 minuter.
5
Lossa köttet från benet och skär sedan köttet i tunna skivor.
6
Lägg köttskivorna på varmt fat tillsammans med potatisen. Servera med en grönsak.