Du behöver
- 50 g smör eller margarin
- 2.5 dl mjölk
- 25 g jäst
- 0.5 msk socker
- 1 tsk salt
- 0.5 dl hackade örter t ex persilja eller basilika
- 1 dl ost stark riven
- vetemjöl ca 7 dl
Pensling:
ägg
vallmofrö
Ugn: 250°
Gör så här
1
Smält fettet, häll på mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet.
2
Blanda ner socker, salt, örter, ost och det mesta av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa ca 40 minuter.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Dela i ca 15 bitar, som formas till runda bullar.
4
Lägg dem på bakpappersklädd plåt och jäs i ca 30 minuter.
5
Pensla, strö på frön och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt bullarna kallna på galler under bakduk.