Du behöver
- 1 st tonfisk liten brk i vatten
- 1 pkt kelda
- 3.5 st hårdkokta ägg
- 1 st champinjoner liten brk skivade
- dill
- vitt formbröd
- 250 g räkor
- krabba ev på burk
Det här behövs för ca 2-4 port:
Gör så här
1
Koka äggen och låt svalna. Spara spadet från champinjonerna och tonfisken, låt koka upp med Kelda och smaksätt med salt, peppar och finklippt dill.
2
Skiva äggen och lägg i botten av en smord form, varva därefter tonfisk, champinjoner och räkor. Om du vill kan du istället för räkor ta krabba på burk (eller, varför inte båda delarna) och då kan även det spadet användas till gratängsåsen.
3
Rosta några skivor formbröd och skär sedan i tärningar. Häll såsen i formen och garnera med brödkrutongerna, som också kan läggas på när gratängen är klar. Gratinera i 175 grader, ca 15-20 min.
4
Servera med grönsallad och en kall öl!