Du behöver

  • 1 st ägg
  • 1.5 dl socker
  • 150 g smält smör eller margarin
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl lingonsylt kokt eller rårörd

Strössel:

1.5 dl havregryn
50 g smör eller margarin
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Ugn:200°

Det här behövs:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner det avsvalnade matfettet och mjölet blandat med bakpulver.

2
Tryck ut degen i en smord form, ca 20 x 30 cm. Bred sylten över degen.

3
Blanda samman alla ingredienserna till strösslet. Fördela det jämnt över kakan.

4
Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Pröva med en sticka.


Kommentar:
Marias lingonkaka smakar extra gott med en klick vispad grädde till.