Du behöver
- 2 st ägg
- 2 dl råsocker strö
- 1 dl mjölk
- 100 g smör eller margarin
- saft av 1
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl russin
- 50 g mörk blockchoklad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Vispa ägg och råsocker riktigt ljust och pösigt.
2
Låt mjölken koka upp. Tillsätt matfettet och låt det smälta i mjölken. Tillsätt pressad citron.
3
Blanda mjölet med bakpulver och russin.
4
Rör ner mjölken omväxlande med mjölblandningen i äggsmeten. Rör till en jämn smet.
5
Grovhacka chokladen och rör försiktigt ner den i smeten.
6
Fördela smeten i muffinsformar eller i smort muffinsbleck.
7
Grädda muffinsblecket mitt i ugnen ca 18-20 minuter och mindre muffins ca 12-15 minuter eller tills de har fin färg och känns torra.
8
Låt muffinsen svalna i sin form.
Muffinsen går bra att frysa.