Du behöver

  • 2 st ägg
  • 2 dl råsocker strö
  • 1 dl mjölk
  • 100 g smör eller margarin
  • saft av 1
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl russin
  • 50 g mörk blockchoklad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Vispa ägg och råsocker riktigt ljust och pösigt.

2
Låt mjölken koka upp. Tillsätt matfettet och låt det smälta i mjölken. Tillsätt pressad citron.

3
Blanda mjölet med bakpulver och russin.

4
Rör ner mjölken omväxlande med mjölblandningen i äggsmeten. Rör till en jämn smet.

5
Grovhacka chokladen och rör försiktigt ner den i smeten.

6
Fördela smeten i muffinsformar eller i smort muffinsbleck.

7
Grädda muffinsblecket mitt i ugnen ca 18-20 minuter och mindre muffins ca 12-15 minuter eller tills de har fin färg och känns torra.

8
Låt muffinsen svalna i sin form.


Kommentar:
Muffinsen går bra att frysa.