Du behöver

  • 600 g fläskfärs eller blandfärs
  • 2 st schalottenlökar
  • 200 g champinjoner
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • 2 msk ströbröd
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 0.5 tsk timjan
  • 0.5 tsk dragon
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 tsk salt eller vitlökssalt
  • 1 msk potatismjöl
  • 3 st ägg
  • portvin eller konjak

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Lägg ströbrödet i grädden att svälla i ca 10 minuter. Finhacka lök och svamp.

2
Fräs lök och svamp i matfett tills löken är mjuk utan att ha fått färg.

3
Blanda alla ingredienserna väl och arbeta färsen smidig.

4
Bred ut färsen i en välsmord form, ca 1 1/2 l. Lägg gärna ett smort bakpapper i botten på formen. Täck formen med folie.

5
Grädda nederst i ugnen i ca 60 minuter. Låt patén svalna något innan den stjälps upp och får kallna. Servera med små gurkor, gelé och sallad.