Du behöver
- 600 g fläskfärs eller blandfärs
- 2 st schalottenlökar
- 200 g champinjoner
- 1.5 msk smör eller margarin
- 2 msk ströbröd
- 2 dl matlagningsgrädde
- 0.5 tsk timjan
- 0.5 tsk dragon
- 1 krm vitpeppar
- 2 tsk salt eller vitlökssalt
- 1 msk potatismjöl
- 3 st ägg
- portvin eller konjak
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Lägg ströbrödet i grädden att svälla i ca 10 minuter. Finhacka lök och svamp.
2
Fräs lök och svamp i matfett tills löken är mjuk utan att ha fått färg.
3
Blanda alla ingredienserna väl och arbeta färsen smidig.
4
Bred ut färsen i en välsmord form, ca 1 1/2 l. Lägg gärna ett smort bakpapper i botten på formen. Täck formen med folie.
5
Grädda nederst i ugnen i ca 60 minuter. Låt patén svalna något innan den stjälps upp och får kallna. Servera med små gurkor, gelé och sallad.