Du behöver
- 4 st kycklingfil
 - 3.5 msk mango het chutney
 - salt
 - chilipulver ev
 - kokosflingor
 - 2 st banan
 - 1 st ananas ca 200g
 - 1 st röd paprika
 - 4 skiva bacon
 - 1 st vitlöksklyfta
 - 1 dl ananasspad
 - 1 dl buljong (tärning)
 - 1 tsk honung
 - 1 tsk soja äkta
 - 1 tsk vatten potatismjöl+2 msk kallt
 
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
                Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Trä upp dem på spett. Salta.
            
2
                Lägg spetten på ett galler över en eldfast form. Ställ dem mitt i ugnen och grädda ca 10 minuter.
            
3
                Ta ut spetten och vänd dem. Bred mango chutney över dem. Strö eventuellt på lite chilipulver. Strö över kokos.
            
4
                Sätt ugnen på grill och ställ tillbaka kycklingspetten. Grilla tills de har fått fin färg, ca 10-15 minuter.
            
5
                Skala och skär bananerna i skivor. Dela ananasen i mindre bitar. Kärna ur paprikan och skär den i bitar. Strimla baconskivorna.
            
6
                Fräs baconet i en gryta. Lägg i frukt och paprika. Pressa i vitlök. Rör i ananasspad, buljong, honung och soja. Låt allt sjuda på svag värme några minuter.
            
7
                Rör ut potatismjölet med vatten. Rör ner det i grytan. Bjud kycklingspetten med frukt- och grönsaksröran och kokt ris.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






