Du behöver
- 4 st kycklingfil
- 3.5 msk mango het chutney
- salt
- chilipulver ev
- kokosflingor
- 2 st banan
- 1 st ananas ca 200g
- 1 st röd paprika
- 4 skiva bacon
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 dl ananasspad
- 1 dl buljong (tärning)
- 1 tsk honung
- 1 tsk soja äkta
- 1 tsk vatten potatismjöl+2 msk kallt
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Trä upp dem på spett. Salta.
2
Lägg spetten på ett galler över en eldfast form. Ställ dem mitt i ugnen och grädda ca 10 minuter.
3
Ta ut spetten och vänd dem. Bred mango chutney över dem. Strö eventuellt på lite chilipulver. Strö över kokos.
4
Sätt ugnen på grill och ställ tillbaka kycklingspetten. Grilla tills de har fått fin färg, ca 10-15 minuter.
5
Skala och skär bananerna i skivor. Dela ananasen i mindre bitar. Kärna ur paprikan och skär den i bitar. Strimla baconskivorna.
6
Fräs baconet i en gryta. Lägg i frukt och paprika. Pressa i vitlök. Rör i ananasspad, buljong, honung och soja. Låt allt sjuda på svag värme några minuter.
7
Rör ut potatismjölet med vatten. Rör ner det i grytan. Bjud kycklingspetten med frukt- och grönsaksröran och kokt ris.