Du behöver

  • 4 st kycklingfil
  • 3.5 msk mango het chutney
  • salt
  • chilipulver ev
  • kokosflingor
  • 2 st banan
  • 1 st ananas ca 200g
  • 1 st röd paprika
  • 4 skiva bacon
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl ananasspad
  • 1 dl buljong (tärning)
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk soja äkta
  • 1 tsk vatten potatismjöl+2 msk kallt

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Trä upp dem på spett. Salta.

2
Lägg spetten på ett galler över en eldfast form. Ställ dem mitt i ugnen och grädda ca 10 minuter.

3
Ta ut spetten och vänd dem. Bred mango chutney över dem. Strö eventuellt på lite chilipulver. Strö över kokos.

4
Sätt ugnen på grill och ställ tillbaka kycklingspetten. Grilla tills de har fått fin färg, ca 10-­15 minuter.

5
Skala och skär bananerna i skivor. Dela ananasen i mindre bitar. Kärna ur paprikan och skär den i bitar. Strimla baconskivorna.

6
Fräs baconet i en gryta. Lägg i frukt och paprika. Pressa i vitlök. Rör i ananasspad, buljong, honung och soja. Låt allt sjuda på svag värme några minuter.

7
Rör ut potatismjölet med vatten. Rör ner det i grytan. Bjud kycklingspetten med frukt- och grönsaksröran och kokt ris.