Du behöver
- 50 g jäst
- 5 dl mjölk
- 50 g smör eller margarin
- 1 st ägg
- 1 tsk salt
- 1.5 msk socker
- 3 dl grahamsmjöl
- vetemjöl ca 10-11 dl special
Det här behövs:
Gör så här
1
Smula ner jästen i en degskål. Värm mjölken till fingervärme (37°c). häll mjölken över jästen och rör så att jästen löser sig ordentligt.
2
Tillsätt först smör, ägg, salt och socker. Tillsätt sedan grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt den jäsa under duk i ca 30 minuter.
3
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt. Dela degen i ca 25 lika stora bitar. Forma runda släta bullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Låt dem jäsa under duk ca 30 minuter.
4
Klipp ett litet kryss i varje bulle. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8 minuter eller tills de har fin färg och känns torra.
Låt de nygräddade bullarna svalna på galler under duk. Bullarna går att frysa om du vill baka dem i förväg.