Du behöver

Påläggen räcker till ca 18 kanapéer av varje sort

2 skiva formbröd (den större modellen)
bordsmargarin

Pålägg 1:

0.5 dl kaviar
1 dl crème fraîche
2 msk lök finhackad gul
persilja

Pålägg 2:

5 st räkor hg som skalas
0.5 dl majonnäs
curry

Pålägg 3:

1 skiva köttpaté
syltlök

Pålägg 4:

gurkskiva
100 g leverpastej bakad
persilja

Pålägg 5:

100 g ädelost
ljus blockchoklad

Gör så här

1

Lägg de två formbrödsskivorna på varandra. Putsa bort kanterna och skär skivorna i 9 bitar så att du får totalt 18 små kvadrater. Smöra dem och välj det pålägg du vill ha.

2

Pålägg 1: Blanda kaviar, creme fraiche och lök. Klicka röran på bröden och garnera med persilja.

3

Pålägg 2: Skala räkorna och fördela dem på bröden. Klicka på majonnäs smaksatt med curry. Dofta gärna lite curry över också.

4

Pålägg 3: Dela patén i ca 18 bitar och lägg dem på bröden. Garnera med en syltlök.

5

Pålägg 4: Täck bröden med en gurkskiva och spritsa pastej på. Garnera med persilja.

6

Pålägg 5: Lägg ädelost på bröden och garnera med en halv vindruva.

7

Lägg upp kanapéerna på ett vackert fat och ställ dem kallt tills de ska ätas.


Kommentar:
Du kan antingen sätta tandpetare i kanapéerna eller servera dem med en liten gaffel och en assiett.