Du behöver
- 500 g kassler benfri
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 1 tsk curry
- saft av 1 apelsin
- 2 msk mango chutney
- 2 msk riven kokos
- 2 st banan
Ugn: 200°
Paprikaris:
1 st gul lök
2 st paprika
1 msk matolja
2 dl ris långkornigt
4 dl vatten
1 tsk salt
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skiva kasslern ganska tunt och lägg skivorna lite omlott i en smord eldfast form.
2
Vispa samman grädde, curry, pressad apelsinsaft, mango chutney och kokosflingor i en skål.
3
Häll såsen över köttet. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
4
Skala och skiva bananerna. Lägg bananskivorna ovanpå köttet när ca 5 minuter återstår av gräddningstiden.
5
Skala och finhacka löken. Kärna ur och hacka paprikorna. Fräs lök och paprika i matolja utan att det får färg.
6
Tillsätt ris, vatten och salt. Låt allt koka på svag värme under lock ca 18-20 minuter. Bjud riset till kasslern.