Du behöver

  • 500 g kassler benfri
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk curry
  • saft av 1 apelsin
  • 2 msk mango chutney
  • 2 msk riven kokos
  • 2 st banan

Ugn: 200°

Paprikaris:

1 st gul lök
2 st paprika
1 msk matolja
2 dl ris långkornigt
4 dl vatten
1 tsk salt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skiva kasslern ganska tunt och lägg skivorna lite omlott i en smord eldfast form.

2
Vispa samman grädde, curry, pressad apelsinsaft, mango chutney och kokosflingor i en skål.

3
Häll såsen över köttet. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

4
Skala och skiva bananerna. Lägg bananskivorna ovanpå köttet när ca 5 minuter återstår av gräddningstiden.

5
Skala och finhacka löken. Kärna ur och hacka paprikorna. Fräs lök och paprika i matolja utan att det får färg.

6
Tillsätt ris, vatten och salt. Låt allt koka på svag värme under lock ca 18­-20 minuter. Bjud riset till kasslern.