Du behöver

  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 200 g smör eller margarin

Maräng:

2 st äggvitor
4 msk socker

Ugn: 175°

Gör så här

1
Arbeta samman mjöl, socker och matfett till en deg, gärna i en matberedare. Låt degen vila kallt ca 1 timme.

2
Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt socker under fortsatt vispning. Vispa en stund ytterligare.

3
Dela degen i två lika stora bitar. Kavla ut dem till ca 16×30 cm.

4
Bred marängmassan över dem. Rulla ihop som till en rulltårta. Lägg rullarna kallt tills de blir stela och riktigt kalla.

5
Skär rullarna i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar.

6
Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter.

7
Låt kakorna kallna på galler.