Du behöver
- 4.5 dl vetemjöl
- 1 dl socker
- 200 g smör eller margarin
Maräng:
2 st äggvitor
4 msk socker
Ugn: 175°
Gör så här
1
Arbeta samman mjöl, socker och matfett till en deg, gärna i en matberedare. Låt degen vila kallt ca 1 timme.
2
Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt socker under fortsatt vispning. Vispa en stund ytterligare.
3
Dela degen i två lika stora bitar. Kavla ut dem till ca 16×30 cm.
4
Bred marängmassan över dem. Rulla ihop som till en rulltårta. Lägg rullarna kallt tills de blir stela och riktigt kalla.
5
Skär rullarna i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar.
6
Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter.
7
Låt kakorna kallna på galler.