Du behöver

  • 125 g smör eller margarin
  • 0.75 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.75 tsk bakpulver

Fyllning:

1.5 dl blåbär
folieformar

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 16 port:

Gör så här

1
Rör fett och socker poröst. Blanda ner vetemjölet blandat med potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver. Arbeta ihop degen.

2
Forma degen till en längd och skär den i 16 bitar. Rulla dem till kulor och lägg dem i formarna.

3
Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i 1-2 msk blåbär. Ställ formarna på en plåt och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Kakorna går bra att frysa.


Kommentar:
Sikta gärna lite florsocker på kakorna när de kallnat. Du kan också använda blåbärssylt, om du vill.