Du behöver

  • 300 g rökt fisk (makrill, öring, lax, sik)
  • 2 st sallat olika sorters tex isbergs- och rossosallat
  • 2 st avokado
  • 1 st citron
  • 1 st gurka liten
  • 100 g sockerärtor
  • rädisor

Spenatsås:

spenat Ca 1 dl fryst hackad
1.5 dl yoghurt naturell
2 msk lättmajonnäs
2 msk hackad dill
2 msk hackad gräslök
salt citronpeppar

Det här behövs för ca 1 port:

Gör så här

1
Dela fisken i bitar. Fördela salladen på tallrikar. Gröp ur avokadoköttet med en sked och lägg den på salladen. Droppa citron över. Skiva gurkan och fyll på med denna, sockerärtor och rädisor på faten. Fördela slutligen fisken.

2
Pressa vätskan ur spenaten. Blanda yoghurt och majonnäs. Tillsätt spenat, dill och gräslök. Rör om. Smaksätt med salt och citronpeppar. Ät salladen med sås och bröd.