Du behöver

  • 4 skiva innanlår av kalv eller gris, ca 400 g

Panering:

2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 st ägg
1/2-1 dl ströbröd
2.5 msk smör eller margarin

Tillbehör:

citronskivor
kapris
ansjovisfiléer

Hasselbackspotatis:

2.5 st potatis per port
smör smält elller margarin
salt
ströbröd finsiktat

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala potatisarna och skär dem i tunna skivor, men inte helt igenom. Detta går enklast om du lägger potatisen i en träsked.

2
Lägg potatisarna i en ugnssäker form, pensla över fett, salta lite och sikta över ströbröd. Stek mitt i ugnen i ca 45 minuter. Pröva med en sticka att potatisarna är mjuka.

3
Vänd köttet först i vetemjöl blandat med salt och peppar, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Låt köttet vila kallt en stund, så att paneringen stelnar.

4
Stek köttet i ljusbrunt fett ca 3-4 minuter på var sida på ganska svag värme, så att paneringen inte blir bränd.

5
Lägg upp köttet på varmt fat eller direkt på tallrikar. Garnera och servera med ärter och hasselbackspotatis.


Kommentar:
Du kan laga rätten i förväg och värma schnitzlarna på en plåt i het ugn, när de ska ätas. Hasselbackspotatis går bra att servera till alla stekta kött- och fiskrätter.