Du behöver

  • 150 g smör eller 1 1
  • 2 st äggulor
  • 1 st ägg
  • 1 dl socker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4.5 st plommon urkärnade ev skalade

Maräng:

2 st äggvitor
1 dl socker
0.5 dl sötmandel flagad

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 1 port:

Gör så här

1
Vispa gulor, det hela ägget och socker pösigt. Tillsätt fettet.

2
Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Lägg plommonen i smeten.

3
Vispa vitorna till hårt skum och rör ner sockret till marängen. Vispa lite till och bred smeten över plommonen. Strö på mandeln.

4
Grädda nederst i ugnen i ca 50-60 minuter. Om kakan blir för mörk, lägg ett ark folie över.