Du behöver

  • 600 g sejfilé
  • 1 tsk salt

Sås:

2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
4 dl fiskspad + kaffegrädde
1 st äggula
salt vitpeppar
3 msk hackad dill

Till gratinering:

4 st potatismos hemlagat eller av pulver
1 st äggula

Ugn: 225/250°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg filéerna i en smord ugnssäker form. Strö på salt, häll på vatten och täck med folie. Bräsera i ugnen i 225° i ca 15 minuter.

2
Fräs fett och mjöl. Späd med fiskspad och grädde. Sjud såsen i ca 5 minuter. Låt den svalna och rör ner äggulan.

3
Smaka av såsen med salt och peppar samt rör ner dill och räkor.

4
Blanda moset med äggulan och spritsa eller klicka det runt fisken. Häll såsen över och strö på osten. Gratinera i 250° tills rätten är genomvarm och har fin färg, ca 10-15 minuter.